Fokus på kvalitet och unik design

Fokus på kvalitet och unik design

Varumärket Vagabond är ett svenskt varumärke som grundades på 1960-talet i Varberg och som idag finns representerat i mer än 40 olika länder runt om över hela världen. Det är Skandinaviens ledande varumärke för skor och skoförsäljning med butiker och varumärken som DinSko, Nilson Shoes och Skopunkten. Företaget har över 1000 anställda, 300 butiker och står för 30 procent av den totala omsättningen av skor i Sverige. Redan från starten fokuserade man på funktion, kvalitet och innovation. Man använder uteslutande kvalitetsmaterial, därför får du skor som sitter bra år efter år när du köper ett par Vagabond skor.

Modeller för alla tillfällen

Idag tillverkas merparten av alla skor i Portugal som har en lång tradition av skotillverkning av hög kvalitet. Från att inledningsvis bara ha tillverkat skor för män så tillverkar man idag skor för både kvinnor, män och barn. Det finns sneakers som passar bra till vardags som är både snygga och sköna. De har rejäla sulor och regnavstötande yttermaterial så att du kan använda dem i alla olika typer av väder. Samtidigt är de smakfullt designade och enkla att kombinera med många olika typer av kläder. Du kan matcha skorna med jeans och en tunn skjorta men också med en mer formell stil.

Var snäll mot din fot

Dina fötter bär på en ansenlig tyngd varje dag och håller dig stadigt på jorden, därför är det så viktigt att du är rädd om dina fötter. Vagabond skor är alltid bekväma och är tänkta att vara sköna även om du bär dem en hel dag. Med ett enkelt och stilrent utformande så sitter de också alltid perfekt på foten. Skorna tillverkas i noggrant utvalda material som låter din fot andas och som ger ett perfekt stöd. Trots att mycket energi läggs ner på att få skorna så funktionella som det går så är de alltid snygga och trendriktiga.

Skor utan kemikalier

Vagabond har länge jobbat på att få fram en tillverkning som är så miljövänlig som möjligt. De analyserar ständigt sina skor för att säkerställa att de inte innehåller rester av hälso- och miljöfarliga ämnen, till exempel tungmetaller som krom. Man kontrollera de garverier man använder och uppmuntrar dem att garva med vegetabiliskt trä-extrakt istället för med kemikalier. I ett led att jobba för en klimatsmart skotillverkning så har man också lanserat en ny serie som kallas ”Non animal”. Det är en vegansk skomodell som tillverkas helt utan animaliska produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *