Damcykel – hur och var använder du din?

Damcykel – hur och var använder du din?

Cykling blir mer och mer populärt i Sverige. På internet finns det många bra hemsidor som ger nyttig information om vad du ska tänka på innan du investerar i en ny damcykel och i den här texten ger vi också en rad tips!

Hur hittar du den bästa damcykeln? 

När man ska köpa en ny damcykel så är det bra att först veta ungefär hur man tror att man kommer att använda den. Är det en sportcykel du behöver för att komma upp i hög fart eller kommer du mest att cykla i skog och terräng så behöver du förmodligen en mountainbike. För dig som mest kommer att cykla i stadstrafik för att transportera dig till olika ställen så är det en citybike med cykelkorg och pakethållare du ska kolla efter. Är det mycket backar när du bor kanske du ska överväga en elcykel. För familjer med barn har det blivit alltmer populärt med så kallade “cargo bikes”. De har en stor korg längst fram där flera barn kan sitta samtidigt.

Hur mycket pengar ska jag lägga på min damcykel? 

Som med de flesta produkter så finns det damcyklar i många olika prisklasser. Det är helt upp till dig som enskild konsument att bestämma hur mycket pengar du vill lägga på din damcykel. I de flesta fall lönar det sig dock att satsa på kvalité från början så att du inte behöver köpa en ny damcykel efter bara något år. Tvekar du mellan två olika damcyklar så brukar rådet alltid vara att välja den damcykel som är lite dyrare. Om du tänker på att en damcykel livslängd kanske är 10 år eller mer så blir det inte så mycket pengar i långa loppet.

En damcykel ger dig den perfekta motionen 

Cykling är så pass skonsamt mot kroppen att alla kan cykla, även äldre personer och personer som tidigare har haft knäskador. Cyklar man i skogen får man se vacker natur och andas frisk luft. Cykling erbjuder också en social aspekt. Det är trevligt att cykla tillsammans med andra och cyklar man inte för snabbt så brukar det gå bra att prata samtidigt. En annan fördel med cykling är att man kan cykla tillsammans med personer som har en annan nivå än en själv, få andra sporter erbjuder den fördelen. Det är också en väldigt billig motionsform som du även kan försöka få in i vardagen genom att använda din damcykel till och från jobbet till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *