Olika alternativ för den aktiva föräldern

Är du en förälder som älskar att cykla? Vill du kunna ta med ditt barn när du cyklar iväg till olika platser? Det finns flera alternativ att välja mellan. Du kan välja en bekväm cykelvagn, en praktisk barnsits som exempelvis Thule cykelsits eller varför inte en tandemcykel som du kan koppla på. Här på sidan går vi igenom olika alternativ som du kan välja mellan.

Cykelvagn

Detta är ett bra alternativ som passar många eftersom det finns mycket utrymme i vagnen. Du kan enkelt ta med ett barn på ett år och i vissa fall får du plats med två lite större barn på högst 22 kg var. En cykelvagn kan lätt bli lite för tung, speciellt om du har ”packat den fullt”.  Det som många gillar med cykelvagnen är att den även kan användas som en vanlig barnvagn. Många modeller ger dig möjligheten att sätta på och ta av framhjulen. 

Cykelsits

Den traditionella cykelsitsen är fortfarande en favorit hos de flesta cyklande föräldrarna. Här finns stora möjligheter att hitta sitsar som är både lätta att använda och som du kan använda under flera år. Thule cykelsits är ett bra exempel då sitsen är lätt att montera på cykeln, sitter hur stabilt som helst och även kan användas när barnet blir lite äldre. Maxvikten ligger på 22 kg, vilket brukar ske ungefär vid sex års ålder. En av anledningarna till att just Thule cykelsits är så populär beror på att den har flera smarta funktioner, från möjligheten att luta sitsen till fjädringssystem som gör den bekväm vid stötar.

Cykelsits fram

Även om Thule cykelsits är ett utmärkt val för de flesta så bör man ändå nämna att det finns cykelsitsar som monteras fram istället för bak. Dessa har sina egna fördelar, framför allt blir det lite mer spännande för barnet som kan se vart ni cyklar. Ett tips är att överväga cykelsitsarna som kommer med en skärm framför barnet. På så sätt blir det inte lika jobbigt med vinden eller eventuella småkryp som kan kännas läskiga för de små.

Tandemcykel

Detta är ett lite mer ovanligt sätt att cykla. Det finns renodlade tandemcyklar och så finns det kopplingar som du kan använda för att sätta ihop två cyklar. Om ditt barn redan kan cykla lite och gärna vill hjälpa till så är detta ett utmärkt alternativ. Oavsett om du väljer Thule cykelsits eller någon annan form av sits för att ta med barnet på cykelturen så glöm inte bort att ha roligt också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *