Hemmagym

Hemmagym

Ett hemmagym är drömmen för många. Och visst, har man både utrymmet i hemmet och pengarna att investera så är ett hemmagym naturligtvis en väldigt bra investering. Ett hemmagym är dessutom väldigt socialt du kan ta över vännerna och ni kan göra något effektivt och bra av tiden ni umgås. För att få till ett bra hemmagym gäller det att se över vad man behöver köpa på till exempel fitnessfrank.com

Uppsidorna med att ha ett hemmagym

  • Eliminerar restid till och från gymmet
  • Effektivt, du hinner träna längre pass eftersom du tiden inte äts upp av att ta sig nånstans
  • Du hinner träna kortare pass som du annars inte hade hunnit med om du hade behövt åka iväg
  • Socialt, när du har vänner över kan ni göra ett pass innan ni sätter er och kollar matchen, filmen eller melodifestivalen i soffan till den stora måltiden
  • Inga ursäkter, gymmet är alltid öppet

Som man snabbt märker när man staplar upp fördelarna så är ett hemmagym svårslaget. Hur många gånger har man inte skippat ett träningspass för att man inte orkat ta sig till gymmet. Eller för att man inte hunnit. Man trodde man skulle ha en och halv timme över mellan jobbet och kvällsaktiviteten men så fick man sitta över en stund och så blev det bara 45 minuter istället. 

Med ett hemmagym finns tiden kvar. Man hinner oerhört mycket på ett snabbt pass. På bara tjugo minuter riktigt effektiv träning når kroppen max-puls och man hinner båda bränna rejält med kalorier och stärka en muskelgrupp – eller för den delen hela kroppen. 

Utrusta ditt hemmagym. 

För att få till ett bra hemmagym gäller det att se över vad man behöver köpa. Antalet olika maskiner och redskap är många och möjligheterna nästintill oändliga. Beroende på hur stort utrymme som finns kan man givetvis inreda med spinning cykel, löpband och skivstång. 

Annars är hantlar, mattor och diverse småvikter något som lätt får plats i praktiskt taget alla gym. Om man av utrymmesskäl inte kan få in alla maskiner man önskar så finns olika typer av multi-trainers som är en maskin som du kan ställa om för att kunna träna alla muskelgrupper på överkroppen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *