Kom igång med din träning

Vad är din favoritaktivitet? Du har ingen just nu? För att komma igång hjälper det utöva något man brinner för. Att testa sig fram är inget fel. Det kan ta lite tid bara. Men när du hittar rätt sport eller aktivitet för dig, så brukar det kännas rätt. Både i kroppen och i plånboken. Det som kan vara svårt med att testa sig fram är att man inte hittar rutinen i sin vardagliga träning. Det innebär också att det är svårare att få den gjord. ”Den bästa träningen är den som blir av” brukar det sägas i början. Det är även så sant. Om du hittar något som är intressant nog för att hoppa över två avsnitt från favoritserien på tv:n är det bara att gratulera! Din träning kommer snart ta fart! Men vad kan du börja med att testa?

Vill du bränna kalorier?

Vi behöver inte lura någon och säga att sporter som golf är bästa sättet att få kroppen i form. Välj hellre någon mer intensiv sport då om du vill komma i form. Vi lovar, kroppen kommer ganska snart ikapp dina ambitioner!

Något annorlunda än gym

Gå på gym? Det har du antagligen redan testat. Var ärlig mot dig själv och var medveten om vad du ger dig in på. Ibland kan kanske dans vara bästa träningen, för att det är roligt, samtidigt som du rör på dig. Det kanske inte blir att bygga så mycket muskler, men det spelar ingen roll om du får ha kul istället.

Längdskidåkning under vintern – något nytt

För dig som älskar snö eller släta asfaltsvägar på sommaren. Denna motionsform bjuder inte bara på frisk luft och fina vyer. Den tränar även hela kroppen från topp till tå. Du utmanar din koordination, styrka och kondition i denna långdistansmotion. På sommaren kan du testa rullversioner!

Klättring – för dig som gillar höjder

En trendig träningsform som passar alla åldrar. Man blir snabbt charmad av denna aktivitet som kombinerar uthållighet, precision, taktik och styrka. Fixa ditt gröna kort och ge dig iväg till närmaste klätterklippa eller klättergym. Inomhus funkar det självklart året om!

Tillgänglighet och passion

Två faktorer som bör tas med i ekvationen är tillgänglighet och passion. För att få in motionen i livspusslet är det viktigt att det finns nära dig. Kanske till och med att du går med en vän? Försök att inkludera varje pass i samband med något du ändå gör varje dag. Det får vara i samband med jobbet eller skola exempelvis.
Men glöm inte att komma ihåg, träning skall vara roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *